Follow us on

Vespa Club Srbija

Vespa club Srbija

On line
Imamo 3 gostiju na mreži
vespa002.jpg
Home Održane aktivnosti Vespa Club Valjevo u Dubrovniku 2012

PostHeaderIcon Vespa Club Valjevo u Dubrovniku 2012

Pozvani smo da kao klub posetimo vespa klub Dubrovnik i Crovespu.
Ucescu se odazvalo nas tojica Bora,Keks i moja malenkost.U putu kupimo i naseg prijatelja vesparoza Zeljka iz Pljevalja i jasemo dalje zajedno.
Planirana ruta je Valjevo-Pozega-Uzice-Zlatibor-Kokin brod-Nova Varos-Prijepolje-Pljevlja-Djrdjevica Tara-Zabljak-Savnik-Niksic-Risan-Herceh Novi-Igalo-Dubrovnik.
Pokret je ujutru sa Luk oil-ove pumpe u 08.30. Vreme nam izgleda nece ici na ruku bas.Najavljuju kisu ali to nas ne sprecava da lagano idemo.
Bice slikica i video klipova......

Keks,Bora i ja krenuli smo iz Valjeva u cetvrtak u 09.00.Prva pauza je bila posle 170 km na Kokinom brodu,naravno za dorucak.Nastavljamo dalje prema granici.U Novoj Varosi pocinje kisa.Stajemo na pumpu tocimo gorivo i oblacimo odela za kisu.Posle 2 km kisa prestaje i sunce pocinje da przi.Opet stajanje pa skidanje.Prelazak granice sa MNE na Jabuci i dolazak u Pljevlja oko 13.30.Ceka nas nas drug vesparos Zeljko koji nas gosti u svom kaficu.Oblaci pocinju da kuvaju i mi zurimo da pobegnemo "pre kise". Gas kroz MNE. I naravno kok je kisi jos pobegao.....Pocinje da pada na Djurdjevica Tari. Oblacenje i gas,nema stajanja. Lije kao da je neko prosu celo nebo na samo nas cetvoricu.Vozimo preko Zabljaka po kisi i nailazimo na momke iz BG (Drustva ljubitelja vespe) pokvareni na drumu. Jedna PK je stala. Stajemo i pomazemo koliko je bilo u nasoj moci.Skidanje rezervoara,rasturanje karba itd. Momku se zacepio dovod goriva.Dajemo mu instrukcije da se vrati u Zabljak i ocisti rezervoar. Uglavnom upalila je.Poslusao je i sutradan stigao do Dubrovnika.

 

Pocinju krivine tj serpentine posle Savnika.Malo nas usporava TANKOSAVA(keks).Uzbrdo ne moze a nizbrdo nesme. Naravno uklapamo se prema njemu. Stizemo u Niksic i kisa prestaje.Opet skidanje,tankanje i pravac more.Niksicke strane dugacke i prave,u jednom momentu pored mene projuri nasa Tankosava u full gasu.Ozarenog lica stiskaj gas i zanjim.Stizemo u Igalo oko 21.00. Nocimo kod mojih prijatelja i sutradan krecemo preko granice u HR. Mali problem,Zeljka vracaju Hrvati zbog zelenog kartona. Cekamo da on ode u Herceg Novi i izvadi karton. Sreca blizu je pa nismo dugo cekali.

U Dubrovniku nas docekuje moj prijatelj Djuro Dotorre.Srdacno nam ustupa svoju vilu u elitnom delu Dubrovnika. Rec elitnom dovoljno govori o udaljenosti od plaze,setalista,kafica....sve ja na 100 m.
Prijem kao i boravak ekipe bio je na stvarno visokom i zavidnom nivou.Srdacna dobrodoslica,druzenje sa svima stvarno vredi predjeni put.
Po samom dolasku u Dubrovnik,organizator me pita za pomoc. Naime Zan Lui(pisem srpski) bivsi predsednik vespa kluba Francuske dosao je iz Marselja u Dubrovnik i naravno vespa mu je stala.Posto u mom koferu ima alata resim njegov problem i nadjem jos jedan malo veci.Naima posle toliko predjenih km on je dosao sa nategnutim menjacem.Tacnije rukom je natezao menjac da moze da dodje. Dao sam mu dijagnozu 20 km i kraj. Nije verovao....Sutradan polazi i u Slanom ostaje bez menjaca......Organizator se zahvaljuje na pomoci.U znak zahvalnosti dobijam knjigu 260000 km na vespi. Sutradan Francuski novinar ide zamnom i nonstop me slika pa moju vespu itd. Vec pocinje da mi smeta njegova pojava u blizini. Pitam organizatora da ovaj Francuz nije Evropski decacic. Ispostavlja se da je on novinar automoto magazina i da mu je zapela za oko moja pomoc nekoliko vesparosa koji su ostali u kvaru na putu u Dubrovniku i ka Dubrovniku.Prilazi i pita dali pristajem da napravi intervju i reportazu o meni. Naravno pristajem.

Dan ispunjen programom,obilaskom starog grada,kupanju,tekmicenju u sporoj voznji.....da Keks je osvojio 4 mesto.
Posle vecere zurka i prilazi novinar sa organizatorom i krecemo......
Dajem svoje podatke,klub zemlja grad.....Naravno sve u full-u kao iz topa.
pocinje sa nekim laskavim pricama o meni kao raspitao se ,pricaju o meni itd.
Pokaopao sam njegovu laskavost i rekao da ostali lazu o meni. Ja sam jedan prosecan vesparos uvek spreman da pomognem drugima......Prici nikad kraja....Pita dali bih zeleo da dodjem u Francusku na njihov nacionalni skup? Odgovor je bio naravno potvrdan ali nedostatak finansija me sprecava na tako dalek put.Njegovo obecanje je da ce poslati novine,obezbediti meni i ekipi besplatan smestaj u Fr kao i ucesce. Videcemo sta ce biti.....

Program kao i druzenje proteklo je u fenomenalnoj atmosferi.Zurka,koncert grupe koja je svirala muziku 90-ih sve je odusevila.Atomsko Skloniste,Azra,Bajaga,Balasevic,Tajci,elektricni Orgazam,,,,ma savrseno
Nedelja ujutru posle sikter kafe krecemo prema MNE. Obzirom da smo posli kasno odlucujemo da ostanemo nedelju u MNE i u ponedeljak rano krenemo. Kako smo nedelju proveli to je suvisno pricati.U ponedeljak ujutru (08.00)krecemo nazad. Vreme savrseno za voznju.Penjemo se ka Niksicu,na lepim mestima se slikamo itd.

Put opet ide preko Zabljaka ka Pljevljima. Ovaj put Tankosava vozi dobro jer je suvo.Na Zabljaku odmaramo uz kaficu i pricamo sa tipom koji u nasem gradu poznaje sve akademske gradjane Pozarevac-Zabela.
Nastavljamo ka Djuredjevica Tari,kretko zaustavljanje za slikanje i pravac Pljevlja. U Pljevljima pravimo pauzu za rucak.Nas domacin Zeljko pobrinuo se da punih stomaka napustimo njegov grad.
Sad smo manji za jednog,vozimo dobro,pauza tek u Cajetini.Nastavljamo dalje Uzice,Pozega ,Kosjeric Valjevo.Mrak nas hvata vec u Pozegi.Vozimo dobro i sigurno. Stizemo u Valjevo u 21.00. Na ulasku u grad ceka nas Zoki i Darko.
Na gradskom trgu stajemo ,koja rec sa prijateljima i pravac kuci....

Nerandza,Gara i Zlata su izdrzale dok je nas vec slatki umor stigao.

 

kompletan foto album iz Dubrovnika je -> ovde

 

 
Servis

vespa servis

 

Vespa Club Srbija

omogućuje svim ljubiteljima Vespe, servis, stručne savete i konsultacije u vezi svih problema koji muče Vašu Vespu.

Info.....060-51-999-71 Igor

Meteo izveštaj